top of page

Is het te koud om te werken?


De extreme koude buiten kan een invloed hebben op de uitoefening van het werk. Wanneer de temperaturen op het werk onder bepaalde grenswaarden dalen, dient de werkgever bepaalde maatregelen te nemen (o.a. beschermingskledij, extra rustpauzes). Voor bepaalde werkzaamheden kan tijdelijke werkloosheid wegens slecht weer worden aangevraagd.

Hoe koud het mag worden in de lokalen van de onderneming hangt af van de aard van het werk. Voor de minimumtemperaturen wordt een onderscheid gemaakt tussen zeer licht werk (18°C), halfzwaar werk (14°C), zwaar werk (12°C) en zeer zwaar werk (10°C). Als de temperatuur van de werklokalen onder deze minima daalt, dient de werkgever verplicht bepaalde maatregelen te nemen en dit met nadruk op preventie. De temparturen moeten worden gemeten door een droge thermometer. Voor werkzaamheden in open lucht zijn specifieke maatregelen van toepassing.

Uitgelichte Posts
Recente Posts
Archief
Zoeken Via Tags
Volg Ons
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page