top of page

Uurroosters in arbeidsreglement

Ingevolge de Wet op werkbaar en wendbaar werk worden vanaf 1 oktober 2017 de formaliteiten inzake deeltijds werk versoepeld. Over welke versoepelingen gaat het en wat moet u doen om er gebruik van te kunnen maken?

De vermeldingen in het AR

Niet alle roosters hoeven erin. In de huidige regeling moet elk mogelijk deeltijds uurrooster dat toegepast wordt, opgenomen zijn in het arbeidsreglement (AR). Als iemand een rooster dat er nog niet in staat, wil toepassen, moet u het dus toevoegen aan uw AR. Vanaf 1 oktober 2017 zal het echter niet meer nodig zijn dat elk deeltijds uurrooster ook in het AR staat, zolang het tenminste binnen de grenzen van de voltijdse roosters valt.

Let op! Is dit laatste niet het geval – alle voltijdse roosters eindigen bv. vóór 17u30 en een deeltijdse wil tot 18u30 werken – dan moet u het betrokken rooster wél eerst nog opnemen in het AR.

Uitgelichte Posts
Recente Posts
Archief
Zoeken Via Tags
Volg Ons
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page