top of page

1/10e ouderschapsverlof vanaf 01.06.2019


In het B.S. van 22.05.2019 werd het KB gepubliceerd dat vanaf 01.06.2019 de mogelijkheid biedt aan voltijdse werknemers om 1/10e ouderschapsverlof aan te vragen. Deze nieuwe opnamevorm is enkel mogelijk mits akkoord van de werkgever. Dit in tegenstelling tot de andere opnamevormen. Bij weigering moet de werkgever deze beslissing schriftelijk meedelen aan de werknemer binnen de maand na de schriftelijke kennisgeving van het ouderschapsverlof.

Een werknemer die 1/10e ouderschapsverlof neemt, kan dit gedurende maximum 40 maanden per kind. De opname dient te gebeuren in een halve dag per week of een volledige dag om de twee weken. De aanvraag moet gebeuren per 10 maanden of een veelvoud ervan. Aangezien de toestemming van de werkgever voor deze opnamevorm vereist is, is er geen mogelijkheid voorzien voor de werkgever om de ingangsdatum uit te stellen.

Uitgelichte Posts
Recente Posts
Archief
Zoeken Via Tags
Volg Ons
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page