top of page

Flexibele opname voltijds verlof voor medische bijstand

In het B.S. van 22.05.2019 werd het KB gepubliceerd dat vanaf 01.06.2019 de mogelijkheid biedt om voltijds medische bijstand op te nemen per week (i.p.v. minimum 1 maand). Voor de opname per week, 2 weken of 3 weken is akkoord van de werkgever nodig. Bij weigering deelt de werkgever deze beslissing schriftelijk mee aan de betrokkene binnen de 2 werkdagen na ontvangst van de schriftelijke kennisgeving van de werknemer. Bij de opname in weken is geen mogelijkheid tot uitstel voorzien.

Wanneer het resterend deel door de opsplitsing van het voltijds verlof voor medische bijstand in weken minder dan 4 weken bedraagt, heeft de werknemer het recht om dit saldo zonder akkoord van de werkgever op te nemen.

De uitzondering van opname in weken bestond reeds voor een gehospitaliseerd kind. In dit geval kan de werknemer zijn prestaties volledig schorsen voor de duur van een week, verlengbaar met een bijkomende week om een minderjarig kind bij te staan of te verzorgen. Dit is mogelijk tijdens of vlak na de hospitalisatie als gevolg van een zware ziekte.

Uitgelichte Posts
Recente Posts
Archief
Zoeken Via Tags
Volg Ons
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page