top of page

Betaalde afwezigheid - self assessment testing tool

Cao 160 (NAR) bepaalt dat een werknemer afwezig mag zijn met behoud van loon in afwachting van het resultaat van een covid-test o.b.v. de self assesment testing tool (SATT). Voor een werknemer die kan telewerken, geldt dit enkel gedurende de tijd die nodig is om een test te laten afnemen. De werknemer verwittigt hiervoor onmiddellijk de werkgever en levert hiervoor het afwezigheidsattest af aan de werkgever. Een werknemer kan hier maximum 3 keer gebruik van maken tijdens de periode van 19.11.2021 tot en met 28.02.2022.


Deze cao is enkel van toepassing op werknemers die gebruik kunnen maken van de SATT (bij milde symptomen). Het recht op betaalde afwezigheid vangt aan bij de aanmaak van het afwezigheidsattest via de SATT en eindigt op het ogenblik dat de werknemer het testresultaat bekomt. Een werknemer die kan telewerken, mag enkel afwezig zijn met behoud van loon gedurende de tijd die nodig is om een test te laten afnemen. In afwachting van zijn resultaat kan hij zijn werk verder zetten via telewerk.

De werknemer moet zijn werkgever onmiddellijk / zo spoedig mogelijk verwittigen en het afwezigheidsattest aangemaakt door de zelfevaluatietool afleveren. Zodra de werknemer zijn testresultaat heeft, moet hij de werkgever zo snel mogelijk op de hoogte brengen van zijn werkhervatting of verdere afwezigheid (arbeidsongeschiktheid of quarantaine).

Comments


Uitgelichte Posts
Recente Posts
Archief
Zoeken Via Tags
Volg Ons
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page