top of page

C32a wordt verplicht elektronisch

Sinds september 2023 kunnen ondernemingen gebruik maken van de elektronische controlekaart C3.2a. Het voordeel van het gebruik van de elektronische controlekaart is dat de werkgever geen papieren C3.2A controlekaart meer moet afleveren aan de werknemer en daarnaast ook geen manuele inschrijving meer moet doen in het validatieboek. De werknemer moet vanaf de eerste effectieve werkloosheidsdag de dagen waarop hij gewerkt heeft voor zijn werkgever en andere niet-vergoedbare dagen (bijvoorbeeld ziekte, verlof…) aanduiden op zijn elektronisch controlekaart. Op het einde van de maand dient de werknemer de kaart elektronisch in bij zijn uitbetalingsinstelling.


Voorlopig wordt voorzien dat er vanaf 01.10.2024 een verplichting komt van de elektronische C32a.


De werkloosheidsreglementering is voorzien dat het gebruik van de elektronische controlekaart voor alle werknemers van de onderneming wordt voorzien door een collectieve arbeidsovereenkomst die de onderneming bindt of door het arbeidsreglement. Hierbij moeten alle werknemers verplicht gebruik maken van de elektronische kaart.


U kan er ook voor kiezen een individueel akkoord af te sluiten met de werknemer die gebruik kan maken van het elektronisch document.


Daarnaast is het aan de werknemer op bij het inloggen van de applicatie eC32, een verklaring op eer te doen.


De werknemer moet de kalender in de elektronische controlekaart invullen vanaf de eerste effectieve werkloosheidsdag van elke maand waarin hij tijdelijk werkloos wordt gesteld, volgens de instructies die erin vermeld staan. Voor de werknemers uit de bouwsector geldt die verplichting vanaf de eerste dag van de maand!

  • De werkloosheidsdagen worden blanco gelaten.

  • De niet-vergoedbare dagen (ten gevolge van arbeid, arbeidsongeschiktheid, vakantie, andere beletsels …) worden vermeld op de controlekaart.

Vanaf de laatste werkdag van de maand bevestigt de werknemer de kalender en verstuurt hij de elektronische controlekaart naar zijn uitbetalingsinstelling.
Comments


Uitgelichte Posts
Recente Posts
Archief
Zoeken Via Tags
Volg Ons
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page