top of page

Corona telewerkaangifte

De regering heeft afgelopen week beslist dat het toezicht op de naleving van telewerk versterkt wordt. Telewerk is al een hele tijd verplicht voor alle ondernemingen, tenzij dit onmogelijk is omwille van de aard van de functie of de continuïteit van de bedrijfsvoering, de activiteiten of de dienstverlening.


Daarom moeten alle werkgevers vanaf de maand april voor elke maand een aantal gegevens aan de RSZ meedelen via een online registratiesysteem:

  • Het aantal personen werkzaam bij onderneming. Wanneer de onderneming over meerdere vestigingseenheden beschikt, dient dit per vestigingseenheid vermeld.

  • Het aantal personen werkzaam bij onderneming die een functie uitoefenen die niet telewerkbaar is. Wanneer de onderneming over meerdere vestigingseenheden beschikt, dient dit per vestigingseenheid vermeld.

De sociale inspectiediensten zullen deze data als referentiepunt hanteren wanneer zij het naleven van het telewerk controleren. Wie een telewerkbare functie vervult, maar toch in het bedrijf aanwezig is, zal zijn of haar aanwezigheid moeten kunnen verantwoorden.


De registratieplicht geldt voor alle werkgevers, behalve ondernemingen die verplicht volledig gesloten zijn


コメント


Uitgelichte Posts
Recente Posts
Archief
Zoeken Via Tags
Volg Ons
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page