top of page

Coronapremie

Ondernemingen die een goed resultaat behaalde tijdens de Covid-pandemie, hebben de mogelijkheid van 01.08.2021 tot 31.12.2021 een eenmalige coronapremie toekennen tot maximum € 500,00 per werknemer, onder de vorm van cheques. Indien de voorwaarden zijn voldaan, is de premie onderworpen aan een werkgeversbijdrage van 16,5%, die volledig is vrijgesteld van BV en volledig aftrekbaar is als beroepskost.


Voorwaarden

  1. De coronapremie wordt toegekend onder de vorm van cheques, met een maximale nominale waarde per cheque van € 10,00 op naam van de werknemer.

  2. De totale waarde is te vermelden op de individuele rekening.

  3. De cheques zijn te bestellen bij een erkende uitgever (uiterlijk 31.12.2021) en kunnen besteed worden tot eind 2022 in alle sectoren in België (geen online aankopen).

  4. De werkgever mag de coronapremie niet toekennen als vervanging van loon, premies, voordelen, …

  5. De werkgever beslist zelf de berekeningsregels (o.a. pro rata op basis van arbeidsduur, in-en uitdiensttreding en schorsingen).

  6. De richtlijnen en de toekenning moeten tot slot vervat zijn in een sectorale cao, een ondernemings-cao of een schriftelijke individuele overeenkomst (bij gebrek aan syndicale delegatie).

Comments


Uitgelichte Posts
Recente Posts
Archief
Zoeken Via Tags
Volg Ons
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page