top of page

eBox voor onderneming

De Belgische overheid zet in op digitalisering van hun overheidscommunicatie. De eBox wordt daarom steeds belangrijker. De eBox is een persoonlijke digitale brievenbus waarin ondernemingen (en burgers) brieven van de overheid kunnen ontvangen.


Het gebruik van de eBox is niet verplicht, maar digitaal communiceren is een besparing voor de overheid, zowel is tijd als kosten. Op termijn wil de overheid ondernemingen verplichten hun eBox te gebruiken, maar dat zal niet voor 1 januari 2025 gebeuren.


Uitbreidingen

Momenteel is het enkel mogelijk om post te ontvangen via de eBox, maar binnenkort zal het ook mogelijk worden om via dit kanaal te antwoorden op een bericht van de overheid.

Op termijn is het eveneens de bedoeling bedrijven (en burgers) toe te laten om onderling via de eBox elektronische aangetekende zendingen te versturen.


De nieuwe regels traden in werking op 1 december 2023.Een onderneming is echter niet verplicht om de eBox te activeren; voorlopig, want op termijn wil de overheid ondernemingen verplichten om hun eBox te gebruiken en hen enkel digitale post bezorgen. Dit zal ten vroegste dus op 01.01.25 gebeuren.Comments


Uitgelichte Posts
Recente Posts
Archief
Zoeken Via Tags
Volg Ons
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page