top of page

Fiscale korting voor aanwervingen in steunzone

Voor bedrijven die in steunzones gelegen zijn, kan u voor investeringen met aanwerving van extra personeel, een fiscale subsidie krijgen.


Wie?

De ligging van de onderneming is van belang. U kan de zones die in Vlaanderen in aanmerking komen hier raadplegen of het adres bij Geopunt ingeven (‘Bouwen en wonen’ > ‘Bedrijven’ > ‘Steunzones - [...]’)


Wat?

Ligt u in een zone die in aanmerking komt en investeert u - waarbij u ook extra personeel aanwerft, kan u een fiscale korting krijgen. Het gaat om een vrijstelling van 25% van de doorstorting van bedrijfsvoorheffing gedurende een periode van 2 jaar per extra arbeidsplaats. Het voordeel impliceert een besparing van 4 à 5% op de loonkosten van de extra aanwervingen gedurende 2 jaar. De bijkomende aanwerving moet minstens 3 jaar (voor kmo’s) of behouden blijven.Wanneer?

Minister Van Peteghem heeft (owv de coronacrisis) een verlenging van 18 maanden aangekondigd van de erkenningstermijn voor de Waalse en Vlaamse steunzones. De steunzones in een ruime kring rond Genk en Turnhout waren in principe afgelopen. Deze krijgen nu een verlenging tot 31 oktober 2022.


Hoe?

U dient een aanvraagformulier inzake de toepassing van deze steunmaatregel te bezorgen aan het bevoegde documentatiecentrum Bedrijfsvoorheffing.

U vindt meer informatie en het aanvraagformulier op de website van Vlaio.

Comments


Uitgelichte Posts
Recente Posts
Archief
Zoeken Via Tags
Volg Ons
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page