top of page

Vlaamse Heropstartlening

Sinds 31 mei 2021 kunnen ondernemers een aanvraag indienen bij de Vlaamse overheid voor een 'heropstartlening'. Hiermee wil de Vlaamse regering het handelaars en horeca-uitbaters mogelijk maken om handelsgoederen aan te kopen en opnieuw voorraden aan te leggen en zo te kunnen heropstarten.


Door de noodzakelijke langdurige sluiting van veel ondernemingen, hebben meer dan 1 op 4 onder hen nood aan bijkomend kapitaal of krediet. In de horeca heeft zelfs de helft van de ondernemingen nood aan extra kapitaal. Denk aan horeca-uitbaters die heel wat grondstoffen moeten inkopen om te kunnen herbeginnen of ondernemingen in de modesector die door de zwakke solden problemen ondervinden in het heropstarten van hun activiteit.

Cafés en restaurants mogen ondertussen weer klanten ontvangen en winkelen is opnieuw toegelaten zonder beperking op tijd en aantal. (Verse) producten inslaan is dus noodzakelijk en leveranciers zijn minder snel geneigd om betalingsuitstel te geven en ook banken zijn terughoudend.


Om die redenen heeft de Vlaamse regering beslist een heropstartlening te voorzien voor ondernemingen in elke sector. De lening wordt verleent aan een rente van 1 % met looptijd van 24 dan wel 36 maanden. De terugbetaling neemt aanvang vanaf de 15de maand en gebeurd in schijven per trimester. De minimumlening omvat €10.000 euro, met een maximum van €750.000 voor de twee leningen samen. Voor iedere onderneming is het mogelijk 2 leningen aan te vragen. Dat kan dan gaan over aankoop van bijvoorbeeld grondstoffen, nieuwe collecties,... .


Een heropstartlening kan worden aangevraagd tot 1 augustus 2021.


De aanvraagapplicatie vindt u hier.
Comments


Uitgelichte Posts
Recente Posts
Archief
Zoeken Via Tags
Volg Ons
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page