top of page

nieuwe CAO rond telewerk

Recent werd er in de NAR een nieuwe (tijdelijke) cao gesloten over telewerk tijdens de coronacrisis. Waar dient u rekening mee te houden?

Verplicht akkoord over telewerk Wanneer u uw werknemer(s) structureel telewerk laat doen n.a.v. de coronacrisis, moet u een akkoord over het telewerk sluiten met hen. Het gaat daarbij o.m. over een het uurrooster, controle door de werkgever, bereikbaarheid, etc.


U moet de werknemers die telewerk uitoefenen informeren over het gevoerde beleid inzake welzijn ikv het telewerk. Daarbij gaat het o.a. over de inrichting van de werkpost, het gebruik van beeldschermen, de contactgegevens van de preventieadviseur,... U geeft daarnaast te kennen wat de regels zijn inzake bescherming van de gegevens van de onderneming. Daarnaast moet u ook bepalingen opnemen van de maatregelen die u neemt om isolatie van de werknemer te voorkomen.


Het uurrooster dat binnen de onderneming geldt, zal ook van toepassing zijn op telewerkers. Bij ontstentenis van een akkoord, zullen partijen regels kunnen overeenkomen.

Onkostenvergoeding

Voor werknemers die regelmatig telewerk doen, worden afspraken gemaakt over de vergoeding voor de uitrusting en het materiaal (bv. bureaustoel, verwarming, printer, ....) dat ze gebruiken voor het telewerk.

U zou ook afspraken moeten maken over de terbeschikkingstelling van de benodigde apparatuur en technische ondersteuning. Wanneer de werknemer apparatuur nodig heeft en zijn eigen apparatuur gebruikt, moet hij daarvoor een vergoeding krijgen. U kan hierbij rekening houden met andere vergoedingen die u toekent tijdens de coronacrisis.


Lees hier ons artikel over vergoedingen bij telewerk
Comments


Uitgelichte Posts
Recente Posts
Archief
Zoeken Via Tags
Volg Ons
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page