top of page

Opname wettelijk verlof 2023

Elke werknemer dient zijn wettelijke vakantiedagen op te nemen uiterlijk 31 december van het vakantiejaar. Dagen overdragen naar volgend jaar is dus wettelijk niet toegelaten.


U bent als werkgever verplicht de wettelijke vakantiedagen toe te kennen, ook al verzoekt uw werknemer hier niet expliciet om. U doet er daarom goed aan de werknemer schriftelijk aan te sporen zijn verlof op te nemen, om eventuele sancties te vermijden.


We zijn nu midden oktober, om te voorkomen dat er verlofdagen overblijven na 31/12 of verschillende werknemers op hetzelfde moment verlof nemen, terwijl dat niet in de planning past, neemt u best nu actie.


Het staat de werknemer vrij om u schriftelijk te vragen af te wijken van de wettelijke verplichting om alle vakantiedagen nog op te nemen in 2023 en de verlofdagen dus met expliciet (schriftelijk) akkoord, niet op te nemen.


Hieronder vindt u een modelbrief waarin u uw werknemer vraagt het openstaande saldo in te plannen. Op die manier heeft u later ook bewijs dat u expliciet de vraag hebt gesteld het verlof op te nemen.


reminder_opname_vakantiedagen
.docx
Download DOCX • 16KB

Wat kunt u in de toekomst doen om dit te voorkomen?

Verlof is op te nemen in wederzijds overleg. Wil u hierover bepaalde regels invoeren, neemt u dit best op in uw arbeidsreglement. Voor de wijziging of opmaak van uw arbeidsreglement, kan u contact opnemen met P-assist.
Comments


Uitgelichte Posts
Recente Posts
Archief
Zoeken Via Tags
Volg Ons
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page