top of page

Regering lanceert RSZ premie

Heel wat ondernemingen worden zwaar getroffen door de coronamaatregelen. De federale regering voorziet daarom in de toekenning van een premie die de netto patronale basisbijdragen en de patronale solidariteitsbijdrage voor studenten voor het derde kwartaal 2020, compenseert.


De premie wordt toegekend aan ondernemingen die

- verplicht moeten sluiten op basis van de ministeriële besluiten van 18 oktober 2020 en 1 november 2020 en

- ondernemingen die zwaar zijn getroffen.

Met de onlinedienst Check RSZ-compensatie kan u zelf nagaan of uw onderneming in aanmerking komt voor deze premie, door uw ondernemingsnummer in te vullen. Als uw onderneming een negatief antwoord krijgt maar u toch meent in aanmerking te komen, dan kan u bezwaar indienen met een webformulier.

De premie wordt toegekend in twee fasen. Vanaf 23 november communiceert de RSZ eerst een voorlopige premie, op basis van de aangiften van het eerste kwartaal 2020 via de e-Box Ondernemingen. Dat bedrag wordt gestort op de RSZ-rekening van de werkgever.

Als de aangiften voor het derde kwartaal definitief zijn, berekent de RSZ de bijdrage voor dat kwartaal en vergelijkt deze met het bedrag van de voorlopige premie. Is het bedrag hoger dan de voorlopige premie, dan wordt het verschil toegekend. Is de bijdrage voor het derde kwartaal lager dan de voorlopige premie, dan behoudt de werkgever de voorlopige premie.Comments


Uitgelichte Posts
Recente Posts
Archief
Zoeken Via Tags
Volg Ons
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page