top of page

RSZ-afbetalingsplan blijft van toepassing

De coronaregeling waarbij u, bij betalingsproblemen door de coronacrisis, de mogelijkheid heeft om een afbetalingsplan te vragen dat vrij is van verhogingen, interesten, etc., werd verlengd (wet van 14.03.2021) . Ook voor RSZ-bijdragen in het eerste en tweede kwartaal 2021 kunt u dit aanvragen. De RSZ zal met u in overleg de afbetalingstermijn bepalen.


Hoe doet u een aanvraag?

Om een minnelijk afbetalingsplan te krijgen, vult u het aanvraagformulier op de site van RSZ in. RSZ zal bij vragen of opmerkingen contact met u opnemen binnen de twee werkdagen. Een antwoord op uw aanvraag is binnen een termijn van tien werkdagen te verwachten.Voor- en nadelen.

Door dergelijk afbetalingsplan kan u vermijden dat de RSZ schulden probeert te innen met een dwangbevel. Zo'n bevel geeft aan dat u dient te betalen binnen de 24 uur. Betaalt u niet, dan kan de RSZ beslag leggen op bedrijfsgoederen.

Een afbetalingsplan is vrij van verhogingen, interesten, enz.

Het afbetalingsplan impliceert evenwel dat u als ‘werkgever met RSZ-schulden’ wordt beschouwd, wat ook zo op een attest inzake sociale schulden dat u bv. moet voorleggen bij het overdragen van uw handelszaak.


Comments


Uitgelichte Posts
Recente Posts
Archief
Zoeken Via Tags
Volg Ons
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page