top of page

Wat als mijn werknemer ziek is en (binnenkort) verlof heeft?


Een werknemer wordt arbeidsongeschikt vóór de vastgestelde datum van het begin van de (individuele of collectieve) vakantie

De toekenning van die vakantie of het saldo ervan wordt uitgesteld tot op het moment waarop de arbeidsongeschiktheid ten einde is. De werknemer behoudt zijn recht op vakantie.De ziekte of het ongeval zijn in dat geval gebeurd vóór de eerste dag schorsing van de arbeidsovereenkomst door de jaarlijkse vakantie. De eerste schorsing zal primeren, hetgeen in dit geval de arbeidsongeschiktheid is.


Voor deze dagen arbeidsongeschiktheid betaalt de werkgever het normale gewaarborgde loon. (Voor een arbeider die ziek wordt vóór een periode jaarlijkse sluiting door collectieve vakantie, worden de dagen ongeschiktheid die samenvallen met de dagen jaarlijkse sluiting door collectieve vakantie, echter rechtstreeks door zijn ziekenfonds vergoed.)


Indien de ongeschiktheid langer duurt dan de geplande vakantieperiode, dan moet de werkgever het gewaarborgde loon betalen voor het eventuele saldo van de 30 kalenderdagen vanaf het begin van de ongeschiktheid.


Een werknemer wordt ziek tijdens zijn vakantie

Dergelijke ziektedagen kunnen na zijn herstel niet worden overgedragen. Deze ziektedagen worden beschouwd als gewone vakantiedagen en worden gedekt door het vakantiegeld.

Comments


Commenting has been turned off.
Uitgelichte Posts
Recente Posts
Archief
Zoeken Via Tags
Volg Ons
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page