top of page

Re-integratie van een zieke werknemer

Als werkgever is het belangrijk om een duidelijk ziektebeleid te hebben en de re-integratie van een zieke werknemer serieus te nemen. Hier zijn enkele stappen die u kunt nemen om een werknemer te ondersteunen bij zijn of haar re-integratie na ziekte:


  1. Maak contact: Houd contact met de werknemer tijdens zijn of haar ziekteperiode om op de hoogte te blijven van zijn of haar situatie en om te laten zien dat u betrokken bent bij zijn of haar herstel.

  2. Stel een plan op: Stel samen met de werknemer en de bedrijfsarts een plan op voor zijn of haar re-integratie. Dit plan moet duidelijk aangeven welke taken de werknemer kan uitvoeren en welke ondersteuning hij of zij nodig heeft.

  3. Maak afspraken: Maak afspraken met de werknemer over de werktijden en taken die hij of zij kan uitvoeren. Dit moet worden vastgelegd in een plan van aanpak.

  4. Ondersteun de werknemer: Bied ondersteuning aan de werknemer om zijn of haar re-integratie te vergemakkelijken, bijvoorbeeld door een aangepaste werkplek te creëren of door aanpassingen te doen aan het werkrooster.

  5. Houd contact met de bedrijfsarts: Houd contact met de bedrijfsarts om op de hoogte te blijven van de voortgang van de re-integratie en om eventuele aanpassingen aan het plan van aanpak te bespreken.

  6. Plan evaluatiemomenten: Plan evaluatiemomenten om de voortgang van de re-integratie te bespreken en om te beoordelen of het plan van aanpak nog steeds passend is.

  7. Zorg voor nazorg: Zorg voor nazorg en ondersteuning voor de werknemer nadat hij of zij weer aan het werk is gegaan. Dit kan helpen om het risico op terugval te verminderen en de werknemer te helpen zich aan te passen aan zijn of haar nieuwe werkomgeving


Een duidelijk ziektebeleid en een goede re-integratieprocedure kunnen bijdragen aan het welzijn van de werknemer en aan het behoud van zijn of haar werkzaamheden binnen uw organisatie.
Comentarios


Uitgelichte Posts
Recente Posts
Archief
Zoeken Via Tags
Volg Ons
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page